Творець «Новачка» назвав отруєння в Британії новою атакою

Читать на русском
Творець Новачка назвав отруєння в Еймсбері новою атакою. Хімік не сумнівається, що злочин було підготовлено на державному рівні.

Один з розробників отрути «Новачок», російський хімік Віл Мірзаянов заявив, що отруєння чоловіки і жінки нервово-паралітичним отрутою в британському місті Еймсбері є черговою атакою державного масштабу.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Російську службу ВВС.

Отруєння поблизу Солсбері: названі імена постраждалихБританська поліція встановила особи чоловіка і жінки, які були виявлені без свідомості в одному з будинків в Еймсбері.

«Я думаю, що це різні (інциденти - ред.), Звичайно, різні. Тому що цей «Новачок», ця речовина - вона нестійка, тим більше у вологій атмосфері. Він розкладається. За чотири місяці з дня отруєння Скрипаля все повинно розкластися, це свіжа атака», - цитує Мирзаянова ВВС.

За словами розробника, отруїти людей такою речовиною не здатні терористи-любителі.

«Це тільки на державному рівні підготовлено, і люди можуть зробити це тільки за допомогою хімічної зброї, підготовленого за допомогою держави», - переконаний він.

Мірзаянов наполягає, що «Новачок-234» розробляли і виготовляли тільки в Радянському Союзі, а потім і в Росії, і його продовжують виробляти в цій країні, оскільки дана отрута не заборонений жодними конвенціями.

Раніше в поліції підкреслювали, що немає підтверджень того, що нове отруєння викликане нервовим агентом з тієї ж партії «Новачка», яка була використана під час замаху Юлію та Сергія Скрипаля.

При цьому протягом декількох тижнів британські служби очищали місця, де знаходилися Скрипалі в день отруєння, і де могла залишатися речовина.

Стерджесс і Роулі після того, як вони були виявлені без свідомості, перебувають у критичному стані в районній лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: