Магнітні бурі: коли чекати метеоудару

Читать на русском
На Землю насувається новий метеоудар. Буря накриє планету 23 липня. Метеозалежним людям медики радять уникати стресових ситуацій.

На Землю насувається новий метеоудар. Магнітна буря накриє планету 23 липня.

Як пише «Слово і Діло», їй присвоїли перший рівень за п’ятибальною шкалою, відповідно до NOAA (Національна атмосферна адміністрація США – ред.).

Топ-10 можливих ризиків для людства в 2018 роціЯкщо 10 років назад найбільшим планетарним ризиком вважався обвал активів, то зараз найвищою загрозою для людства визнані природні катаклізми.

Крім того, магнітосфера буде збудженою 15-го, 20-го та 22-го липня.

Тож всім метеозалежним людям медики радять уникати стресових ситуацій, емоційних і фізичних навантажень.

А також більше відпочивати і зберігати спокій.

Метеозалежні люди можуть відчути головний біль, запаморочення, слабкість, дратівливість і перепади настрою. Медики рекомендують більше часу проводити на свіжому повітрі і пити багато води. Також слід уникати важких фізичних навантажень і відмовитися від вживання алкоголю.

Відповідно до стандартної шкали NOAA бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Нагадаємо, обсерваторія сонячної динаміки NASA передала на Землю знімок активного регіону на Сонці, на якому можна помітити невеликі спалахи.

Також стало відомо, що NASA отримало сигнал від недавно відправлених апаратів до Марсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: