NASA показало спалахи на Сонці

Читать на русском
Обсерваторія сонячної динаміки NASA передала на Землю знімок активного регіону на Сонці, на якому можна помітити невеликі спалахи.

Обсерваторія сонячної динаміки NASA передала на Землю знімок активного регіону на Сонці, на якому можна помітити невеликі спалахи.

Як інформує «Слово і Діло», розміри цих «невеликих спалахів» набагато більше діаметру Землі, повідомляється на сайті NASA.

NASA відправить вертоліт на Марс - відеоКосмічне агентство NАSA має намір відправити на Марс невеликий вертоліт в рамках місії Mars 2020.

Активний регіон на нашій зірці виявився в центрі уваги обсерваторії 23-25 ​​травня цього року. Знімок був зроблений 23 травня, а потім був потрібен якийсь час для обробки кадру.

«Активні області - це області інтенсивної магнітної енергії. Лінії поля підсвічуються зарядженими частинками, що обертаються вздовж них, і найлегше помітні при перегляді. Розфарбовані зображення були зроблені на довжині хвилі ультрафіолетового діапазону», - пояснюють в NASA.

Цікаво, що слабкі коливання магнітного поля досягнуть Землі 1 червня, а вже 2 червня сила магнітної бурі підніметься до рівня G2. Протягом наступних трьох днів - 3, 4 і 5 червня - вплив Сонця також буде відчутним.

Сонячний спалах - вибуховий процес виділення енергії в атмосфері Сонця. Спалахи так чи інакше охоплюють всі шари сонячної атмосфери: фотосфери, хромосферу і корону Сонця. Тривалість імпульсної фази сонячних спалахів зазвичай не перевищує кількох хвилин, а кількість енергії, що вивільняється в цей час, може досягати мільярдів мегатонн у тротиловому еквіваленті.

Раніше NASA опублікувало нове зображення Сонця, зроблене супутником Обсерваторії сонячної динаміки (SDO) в середині травня.

Також NASA отримало сигнал від нещодавно відправлених апаратів до Марсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: