Динаміка міграції в Україні: які області обирають переселенці

Читать на русском

Кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні в березні склала 1 мільйон 492 тисячі 500 осіб. Їх кількість продовжує зростати в столиці та Донецькій області. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України минулого місяця.

Станом на квітень кількість зареєстрованих переселенців в Україні збільшилася на 2 тисячі 931 особу. Найбільше ВПО проживають у Донецькій області – 543 тисячі 131 осіба, Луганській області – 290,5 тисяч осіб і Києві – 161 тисяча 558 осіб. Як і раніше, небагато переселенців обирають західний регіон країни: в Чернівецькій області живуть лише 2 тисячі 498 ВПО, а у Львівській – 12,3 тисячі.

Що українські політики обіцяють зробити для переселенцівВ Україні зареєстровано майже 1,5 мільйона переселенців. Слово і Діло аналізувало, які обіцянки їм дають політики.

Кількість зареєстрованих переселенців у Донецькій області продовжує зростати – за місяць їх стало більше на 1 тисячу 731 особу. Ще більше зростання кількості зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб зафіксоване в Києві – плюс 1 тисяча 271 особа. Негативна динаміка в шести областях України – Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській і Луганській. Трохи більше зареєстрованих переселенців стало на заході країни, а також у Кіровоградській і Миколаївській областях.

Минулого місяця сума виплат переселенцям для покриття витрат на проживання та оплату ЖКП сягнула 251,2 мільйона гривень (у березні минулого року – 244,8 мільйона гривень). Лідирують за виплатами Донецька область – 58,7 мільйона гривень, Київ – 33,6 мільйона гривень і Харківська область – 26 мільйонів гривень. Найменше коштів виділили для переселенців Тернопільської області – лише 700 тисяч гривень.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, парламент ухвалив за основу законопроект, який змінює процедуру оформлення документів, що засвідчують особу і підтверджують українське громадянство, жителями зони АТО або переселенцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: