НАБУ перевіряє майно батька Бриля, який видав синові довіреність на все

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вивчать все майно батька губернатора Запорізької області, яке він за довіреністю передав синові.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації головою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтином Брилем детективи НАБУ вирішили перевірити все майно його батька, яке той передав чиновнику за генеральною довіреністю.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи вважають, що Бриль міг не внести до декларації п'ять автомобілів, 2 елінги, земельну ділянку тощо. Також, за інформацією слідства, батько голови Запорізької ОДА в 2007 році видав генеральну довіреність на все майно на невстановлений термін на ім'я Бриля. Відповідно до реєстру нерухомості, батько губернатора станом на кінець 2016 року був власником трьох земельних ділянок та житлового будинку.

З метою встановлення обставин і підстав здійснення реєстрації права власності на вищевказану нерухомість батька Бриля, з'ясування їх вартості, виникла об'єктивна необхідність в отриманні належним чином завірених копій реєстраційних справ. У зв'язку з цим до Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради надіслали запит, у відповідь на який завірені копії документів не надані. Детективи просили через суд отримати доступ до документів Київради. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до декларацій Бриля.

Раніше Бюро знайшло багато незадекларованого майна в декларації голови Запорізької ОДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: