«Газпром» заперечує арешт активів у Швейцарії

Читать на русском
Газпром спростував заяву Нафтогазу про те, що швейцарський суд відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

«Газпром» спростував заяву «Нафтогазу» про те, що швейцарський суд відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 5 липня, повідомляє «Інтерфакс».

Судова тяжба з «Газпромом» триває: то чи була стокгольмська «перемога»?Нафтогаз направив подання до апеляційного суду округу Свеа (Швеція), який за клопотанням Газпрому ухвалив рішення про призупинення процедури примусового стягнення боргу в 2,6 мільярда доларів. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Заява «Нафтогазу України» про те, що суд кантону Цуг (Швейцарія) поновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, не відповідає дійсності», – йдеться в повідомленні.

«За даними «Газпрому», швейцарський суд 29 червня 2018 року призупинив дію виключення акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG зі складених приставами сертифікатів про накладення забезпечувальних заходів на активи «Газпрому» в цих компаніях. Виключення акцій призупинене на термін розгляду заяви «Нафтогазу України» про оскарження дій судових приставів», – роз'яснюють у «Газпромі».

Суд кантону Цуг 29 травня виніс постанову про накладення забезпечувальних заходів на активи «Газпрому» в компаніях Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG за заявою «Нафтогазу України», який намагається примусово виконати рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного контракту від 28 лютого 2018 року.

«Після відвідин офісів Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG судові пристави кантону Цуг дійшли висновку, що акції цих компаній не перебувають в їхніх офісах, у зв'язку з чим арешт акцій неможливий, і виключили їх із сертифікатів про накладення забезпечувальних заходів», – нагадують у «Газпромі».

Зазначимо, минулого тижня «Газпром» подав новий позов на розірвання чинних контрактів на поставку та транзит газу в Україну й почалося формування трибуналу Стокгольмського арбітражу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: