У конкурсній комісії пояснили, як очільник ДБР уник люстраційної перевірки

Читать на русском
Труба не пройшов люстраційну перевірку, бо з квітня 2015 року донині не працював у державних органах влади.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба з квітня 2015 року не працював у державних органах влади, а тому не проходив люстраційну перевірку.

Про це розповів член конкурсної комісії з формування ДБР Денис Монастирський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Оскільки Труба останні два роки не працював у органах прокуратури, перевірку він і не проходив. Натомість люстраційна перевірка має бути розпочата одночасно з його призначенням, і вона може тривати достатньо довго, бо на сьогодні частину її проводить Мін'юст, а частину – НАЗК», – пояснив він.

Монастирський також сказав, що люстраційну перевірку не проходили деякі інші кандидати на посаду директора ДБР, зокрема науковці Григорій Усатий та Володимир Трофименко, а також народний депутат Юрій Македон.

«Він не один – там ціла низка людей, які не працювали на державній службі протягом останніх років і не проходили перевірку. Конкурсна комісія не уповноважена організовувати проведення перевірки, яка передбачена законом України «Про очищення влади». Цей обов’язок, згідно із законом, покладається на керівника органу, до повноважень якого належить звільнення з посади особи», – резюмував член комісії.

Нагадаємо, Міністерство юстиції звернулося до Адміністрації президента з листом щодо проведення люстраційної перевірки новопризначеного директора ДБР Романа Труби, оскільки він її не проходив.

Також зазначимо, 27 листопада призначені обидва заступники голови Державного бюро розслідувань – Ольга Варченко та Олександр Буряк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: