Денісова зустрінеться з послами ЄС

Читать на русском
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 2 липня зустрінеться з послами Європейського Союзу з питання відвідування українських політв'язнів в Росії.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 2 липня зустрінеться з послами Європейського Союзу з питання відвідування українських політв'язнів в Росії.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу 112 Україна, передає «Слово і Діло».

«Завтра (2 липня, - ред.) о 14:00 я зустрічаюся саме з послами Європейського Союзу і буду розповідати їм про свою поїздку, про стан виконання домовленостей між двома президентами», - сказала Денісова.

Вона підкреслила, що двосторонні домовленості про відвідування ув'язнених в РФ і в Україні не принесли результату через те, що Росія була не зацікавлена ​​в цьому і зробила все, щоб зірвати цей процес.

«На жаль, ця місія не відбулася. Тому що, я думаю, що Російська Федерація і не думала виконувати домовленості, які були надані... мені саме президентом Путіним», - заявила омбудсмен.

Денісова зазначила, що уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова мала шанс відвідати моряків з судна «Норд», але не скористалася цією можливістю.

«Треба сказати, що наш президент Петро Порошенко виконав свої обов'язки, взяті на себе ще 9 червня - він зняв заборону пані Москальковій, яка приїхала в Україну саме завдяки тому, що їй зняли заборону (на в'їзд, - ред.). Вона могла відвідати сім моряків з судна «Норд», але потім вони не виконали ніяких обов'язків, які брали на себе для того, щоб я зустрілися з кимось із наших політв'язнів», - зазначила український омбудсмен.

Денисова ще раз підкреслила, що Росія завжди шукала привід, щоб не виконувати свої обіцянки перед Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: