Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Южаніна розробить новий розділ Податкового кодексу - про податок на виведений капітал

29 грудня 2016 року народний депутат України Ніна Южаніна запевнила, що працюватиме над новим розділом Податкового кодексу - про податок на виведений капітал.
Не виконано
Сказано 29 грудня 2016 р.

Джерело

  • http://www.epravda.com.ua/publications/2016/12/29/616208/
  • http://solydarnist.org/?p=100485
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=17980&SKL=9
  • http://www.president.gov.ua/news/v-ukrayini-bude-stvoreno-efektivnu-sistemu-zahistu-ta-stimul-45606
  • https://www.facebook.com/NinaIuzhanina/videos/618085968551500/

Результат

30 січня 2017 року Южаніна повідомила, що відповідні законопроекти вже підготовлені і що в поточному році вони будуть прийняті. Йдеться про пакет законопроектів, спрямованих на протидію зменшенню податкової бази і переміщенню доходів за кордон.

Однак на початку 2018 року на порталі ВРУ у розділі законодавчих ініціатив Ніни Южаніної, не виявилось напрацьованих нею змін до поточного кодексу або ж окремих законопроектів, які б регулювали вказане питання. Також президент Петро Порошенко планує особисто внести зміни до податкового законодавства, а саме: замінити податок на прибуток аби стимулювати залучення інвестицій, але лише у випадку, коли кошти виводяться з України.

Враховуючи, що депутатка за два роки не здійснила кроків до виконання зобов'язання і те, що відповідний акт планує внести президент, обіцянка отримує статус "не виконано".

15 травня 2018 року Ніна Южаніна сказала, що не знімає з себе відповідальність, що в Україні не замінили податок на прибуток податком на виведення капіталу. Вона визнає, що раніше потрібно було тиснути на виконавчу владу аби прискорити вирішення цього питання.