Порошенко відреагував на рішення ЄС про санкції

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко висловив подяку лідерам Євросоюзу за підтримку країни і продовження санкцій проти Росії.

Президент України Петро Порошенко висловив подяку лідерам Євросоюзу за підтримку країни і продовження санкцій проти Росії.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, 29 червня, передає «Слово і Діло».

«Важлива новина з Брюсселя: лідерами Євросоюзу прийнято політичне рішення про продовження економічних санкцій проти країни-агресора. Глибоко вдячний всім нашим друзям в ЄС за непорушні єдність і солідарність з Україною», - заявив Порошенко.

Він подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона «за надану об'єктивну оцінку ситуації на окупованому Донбасі і визнання чіткої відповідальності Кремля за грубе невиконання мінських домовленостей».

«Ціна за агресію і надалі буде зростати, якщо Росія буде продовжувати підривати мирний процес і ігнорувати свої зобов'язання», - зазначив український лідер.

Порошенко також висловив упевненість, що «спільним фронтом ми зможемо змусити агресора поважати міжнародне право і забезпечити відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».

Раніше Порошенко ввів в дію рішення РНБО про санкції проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: