Рада ухвалила закон про відновлення кредитування

Читать на русском
Парламент ухвалив закон про відновлення кредитування. На засіданні у вівторок, 3 липня, за відповідну ініціативу проголосували 239 народних депутатів.

Парламент ухвалив закон №6027-д про відновлення кредитування. На засіданні у вівторок, 3 липня, «за» відповідну ініціативу проголосували 239 народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Чому в Україні не кредитують бізнес?Нацбанк не має наміру пом'якшувати монетарну політику без відчутного зниження інфляції та не має наміру знижувати облікову ставку. Про вплив на економіку розповіли експерти.

Передбачається, що документ дозволить зменшити ризики кредиторів під час здійснення кредитних операцій, що має полегшити доступ суб'єктів господарювання та фізичних осіб до використання банківських позик.

Також очікується, що будуть захищені права кредитора-іпотекотримача, документ юридично убезпечить інститут поруки.

Крім того, банки зможуть отримувати важливу для кредитних відносин інформацію про позичальника. Після набуття чинності законом стане неможливим відчуження предмета іпотеки без згоди банку-кредитора. До того ж мають зменшитися ризики ухилення від кредитних зобов'язань під час успадкування майна позичальника.

Парламент ухвалив цей законопроект за основу в травні 2018 року 237 голосами народних депутатів.

Раніше українських військових звільнили від сплати відсотків за кредитами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: