Син екс-гендиректора «Енергоатому» залишився без запобіжного заходу

Читать на русском
Антикорупційним прокурорам відмовили в застосуванні нового запобіжного заходу для сина екс-гендиректора ЮУАЕС.

Підозрюваного детективами НАБУ в розкраданні коштів Южно-Української АЕС сина колишнього виконувача обов'язків президента «Енергоатому» Артема Кіма залишили без запобіжного заходу.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП відзначався, що 4 червня сплив термін дії процесуальних обов'язків Кіма, в зв'язку з чим йому необхідно змінити запобіжний захід. На думку прокурора, існує необхідність у продовженні дії процесуальних обов'язків з метою забезпечення належної поведінки Кіма та запобігання спробам: переховуватися від органів досудового слідства й суду; знищити, приховати або спотворити речові докази; незаконного впливу на свідків та потерпілих у кримінальному провадженні, а також скоєння іншого кримінального злочину.

Підозрюваний та його захисник проти задоволення клопотання заперечували, просили відмовити в його задоволенні, зокрема тому, що пред'явлена Кіму підозра є, на їхню думку, необґрунтованою.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотання. Суд вказав, що дія запобіжного заходу Кіма вже спливла, отже, й продовжувати процесуальні обов'язки незаконно.

Нагадаємо, суд обмежив підозрюваним терміни ознайомлення зі справою ЮУАЕС.

Раніше ключовому підозрюваному в справі Южно-Української АЕС не дістався браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: