Справа Южно-Української АЕС: суд скасував арешт вилученого під час обшуку майна

Читать на русском
Райсуд столиці задовольнив клопотання про часткове зняття арешту з вилучених під час обшуків речей у справі ЮУАЕС.

У справі Південно-Української АЕС суд зняв арешт зі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та ключів від Mazda CX-7, що були вилучені під час обшуків 6 лютого 2017 року.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання адвокатів власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Також суд зняв обмеження на право користування автомобілем, в якому проходили обшуки. Крім того, обшуки були проведені в квартирі невідомого, де й вилучили свідоцтво про реєстрацію автівки.

Як відомо, НАБУ затримало низку підозрюваних у справі про незаконне заволодіння коштами на тендерах ЮУАЕС. Зокрема, вивчається закупівля в ТОВ «Астрейд» у 2012 році загальноблочного щита постійного струму. Детективи стверджують, що обладнання було придбане на 9,3 млн грн дорожче за ринок. До схеми залучили підприємство з ознаками фіктивності ТОВ «Платинум Систем». Через здійснення безтоварних операцій із «Платинум Систем» підозрювані вивели в тінь і заволоділи 9,3 млн грн.

Також розслідується закупівля в 2012 році щитів КТПСН у ПрАТ «Уніс–Центр». Стверджується, що ціна також була завищена, й підозрювані з використання фірми-посередника ТОВ «Ремтех-Проект» вивели в тінь і заволоділи 19,2 млн грн.

Таким чином, у сумі йдеться про незаконне заволодіння 28,5 млн грн.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура програла апеляцію щодо обвинувального акту в справі Южно-Української АЕС.

Раніше НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: