Всю рекламу зробити україномовною: що придумали в Раді

Читать на русском
Народні депутати внесли на розгляд Верховної Ради проект закону, яким пропонують визначити мовою реклами українську.

Народні депутати внесли на розгляд Верховної Ради проект закону, яким пропонують визначити мовою реклами українську.

Ініціаторами законопроекту №8522 є 15 нардепів із різних фракцій, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що навесні 2018 року кількість реклами в центрі Києва значно зменшатьСказано 10 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами авторів проекту закону, законодавство України не містить правової норми, яка б регулювала мову реклами, зазначає прес-служба БПП.

«Така правова прогалина створює неоднакове тлумачення щодо правового режиму мови реклами у громадян, суб’єктів господарювання, державних органів. Відсутність належного регулювання мови реклами призводить до порушення загального принципу права, відповідно до якого кожен має передбачати наслідки своїх дій і встановлену законом відповідальність за них», – наголошують нардепи.

«У зв’язку з відсутністю правової норми, яка б регулювала мову реклами, виникла нагальна й термінова потреба врегулювання мови реклами в Україні. Зазначене врегулювання пропонується з урахуванням загальних норм Конституції та законів України, міжнародних нормативних актів щодо застосування мов в Україні», – зазначили народні депутати в пояснювальній записці до законопроекту.

Проектом закону передбачається внесення змін до статті 6 закону України «Про рекламу» з чітким визначенням порядку застосування мов у рекламі.

Документ визначає, що мовою реклами в Україні є державна мова, якою, відповідно до Конституції, є українська.

При цьому об’єкти інтелектуальної власності, зокрема знаки для товарів та послуг, торгові марки, комерційні найменування тощо, наводяться в рекламі тією мовою, якою їм наданий правовий захист відповідно до законодавства України та чинних в Україні міжнародних угод.

Нагадаємо, в Супрун пропонують заборонити рекламу цілительства.

Нардеп Чепинога передумав забороняти на ТБ рекламу «сумнівних» ліків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: