Україна на 152 місці в рейтингу безпеки країн

Читать на русском
До трійки найбільш безпечних країн увійшли Ісландія, Нова Зеландія та Австрія. Найнебезпечнішою країною організація назвала Сирію, яка посіла 163 місце.

У рейтингу рівня безпеки країн організації Institute for Economics and Peace за 2018 рік Україна опинилася на 152 місці, повідомляється у звіті організації.

Всього країни були розділені на п'ять рівнів безпеки: дуже високий, високий, середній, низький, дуже низький, пише «Слово і Діло».

Україна в світових рейтингах: цінні спеціалісти й жахливі дорогиСвітові рейтинги показують парадоксальну ситуацію: Україна нарощує інтелектуальний потенціал, але пасе задніх за соціально-економічними показниками.

До трійки найбільш безпечних країн увійшли Ісландія, Нова Зеландія та Австрія. Найнебезпечнішою країною організація назвала Сирію, яка зайняла 163 місце. Росія на 154 місці в рейтингу.

Порівняно з минулим роком Україна піднялася в рейтингу на два пункти, проте все ще залишається в зоні «дуже низького» рівня безпеки.

Щоб скласти рейтинг, компанія проаналізувала рівень соціальної безпеки в країнах, масштаби внутрішніх і міжнародних конфліктів. Всього рейтинг створений на основі 23 якісних показників з авторитетних джерел.

Враховувалися також такі показники: ступінь мілітаризації суспільства, рівень кримінальності, кількість терактів, імпорт і експорт зброї, корумпованість тощо.

Нагадаємо, що в рейтингу конкурентоспроможності в цифровому середовищі Україна опинилася в останній п'ятірці.

А в світовому рейтингу якості дорі

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: