Україна поліпшила позиції в рейтингу конкурентоспроможності

Читать на русском
Україна піднялася на 4 позиції й посіла 81-е місце в рейтингу конкурентоспроможності. Україна піднялася на 4 позиції й посіла 81-е місце в рейтингу конкурентоспроможності. Про це сказано в рейтингу конкурентоспроможності, який складає Світовий економічний форум.

Україна піднялася на 4 позиції й посіла 81-е місце в рейтингу конкурентоспроможності.

Про це сказано в рейтингу конкурентоспроможності, який складає Світовий економічний форум (World Economic Forum, WEF), передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Україна піднялася на 81-е місце з 137 країн.

Як зазначається в матеріалах, Україні вдалося покращити свої показники в таких сферах, як розвиток фінансових ринків (піднялася з 130-го на 120-е місце), інституціональний розвиток (піднялася з 129-го на 118-е місце), макроекономічна ситуація (піднялася з 128-го на 121-е місце).

Україна також покращила свої позиції за критеріями ефективності ринку товарів і рівня розвитку бізнесу.

Водночас Україна опустилася за наявністю в країні інженерів і вчених з 33-го на 35-е місце, за критеріями інновацій опустилася з 52-го на 61-е місце.

Як зазначається, основними перешкодами для роботи бізнесу є: інфляція, корупція, політична нестабільність, високий рівень податкових ставок, бюрократія.

Росія в цьому рейтингу піднялася на 5 позицій і зайняла 38-е місце, у Польщі - 39 місце, у Румунії - 68, Словаччини - 59, Угорщини - 60, Молдови - 89, а Білорусь відсутня у рейтингу.

Раніше Київ увійшов у десятку найдешевших міст світу.

Також в ООН назвали умови досягнення Україною стійкого зростання економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: