Україна в світових рейтингах: цінні спеціалісти й жахливі дороги

Читать на русском

Попри запевнення президента й інших чиновників, що ми от-от увійдемо до світового топу Doing Business, поки що про це ще дуже рано говорити. Так, Всесвітній банк за результатами досліджень управлінських рішень, ухвалених до 20 травня 2017 року (так звана «дата відсічення») підняв позиції України в цьому рейтингу на 4 сходинки. Разом із тим за рейтингом економічної свободи ми провалилися 14 позицій і сьогодні перебуваємо у списку між Іраном та Анголою.

На тих же місцях, що й минулого року, Україна опинилася за показниками потужності армії (непогана 30-та сходинка), аутсорсингової привабливості (24-та позиція, що свідчить про високий інтерес до українських кадрів). І, на жаль, та ж сама, 134-та сходинка у нас у рейтингу якості автомобільних доріг. Для повноти розуміння ситуації скажемо, що «по сусідству» з нами розташувалися Мозамбік і Мавританія.

За іншими показниками позиції нашої країни демонструють зростання, хоча й незначне. Так, порівняно з минулим роком Україна піднялася в рейтингу глобальної конкурентоспроможності. Обіймаючи 81-шу сходинку, ми вже майже наздогнали у списку Бразилію. На один пункт наша країна піднялася в рейтингу національних брендів. Ще одна приємна новина стосується, знову ж таки, особистісного розвитку українців: ми піднялися на дві позиції за показником розвитку людського капіталу й наразі розташувалися між Великобританією та Литвою на 24-му місці.

Які країни є лідерами за кожним із показників, а на які рівнятися точно не варто – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: