У Києві проведуть акцію на підтримку Сенцова

Читать на русском
На стадіоні Олімпійський у Києві проведуть акцію на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова.

На стадіоні «Олімпійський» у Києві проведуть акцію на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова.

Захід заплановано на 21 годину 2 липня, повідомляють організатори у Facebook, пише «Слово і Діло».

У Москві навпроти Кремля вивісили плакат на підтримку СенцоваУ Москві навпроти Кремля, на Великому Москворецькому мосту, вивісили напис «Sentsov». Про це повідомила державний депутат Тимирязевского округу РФ Юлія Галямін.

Усіх небайдужих закликають долучитися до акції, запаливши на полі напис «Олег, Україна з тобою!».

«Приходь та підтримай Сенцова - запали величезний напис «Олег, Україна з тобою!» на полі Олімпійського стадіону! Долучай друзів та знайомих. Чим більше нас буде, тим більше це додасть сил Олегу Сенцову у смертельному протистоянні з кремлівським мордером», - йдеться в оголошенні.

Раніше адвокат українського політв'язня Дмитро Дінзе повідомив, що наразі до влади РФ є два прохання про помилування Сенцова.

З 15 червня український омбудсмен Людмила Денісова перебуває в РФ з метою відвідування незаконно засуджених українців, але їй не дозволили зустрітися з жодним із політв'язнів - зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 47 день, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

28 червня Денісова вчергове не змогла потрапити до колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі, щоб відвідати Олега Сенцова.

29 червня український омбудсмен заявила, що поінформує міжнародні організації про порушення Росією міжнародних конвенцій, її мандату як омбудсмена та домовленостей президентів через недопуск до українських політв'язнів у Росії.

Також Денісова заявила, що Україна готова передати Росії 23 засуджених росіян в обмін на 23 українців, які утримуються в РФ.

У Кремлі визнали, що у переговорах щодо відвідування в РФ утримуваних осіб «є труднощі».

З проханням до Путіна про помилування Сенцова вже звернувся Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, на що у Кремлі відповіли, що помилувати Сенцова на підставі цього прохання не можуть.

Політв'язень Олег Сенцов, якого утримують у колонії «Білий Ведмідь» у Лабитнангі (РФ), з 16 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: