Ляшко все-таки не здав свій дипломатичний паспорт до МЗС

Читать на русском
Нардеп Ляшко не виконав свою обіцянку здати дипломатичний паспорт до МЗС. Запевняючи, що поверне на зберігання до дипломатичного відомства свою зелену книжечку, він закликав інших депутатів взяти з нього приклад.

Народний депутат України Олег Ляшко провалив обіцянку здати свій дипломатичний паспорт до Міністерства закордонних справ, як того вимагає законодавство.

Таку обіцянку він дав 16 листопада 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я здав свій дипломатичний паспорт і закликаю усіх депутатів зробити так само. Нема чого депутатам із коханками їздити за кордон за «зеленою книжечкою». Хай помордуються, як усі українці, у візових відділах, може тоді швидше буде безвіз для всіх, а не тільки для власників диппаспортів», – написав Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Відзначимо, що народні депутати мають право отримати диппаспорт лише на термін виїзду у службове відрядження за кордон. Решту часу він має зберігатися в МЗС України. Здати документ до МЗС нардеп має протягом 10 днів.

Через вісім днів після обіцянки Ляшка в МЗС нам повідомили, що дипломатичний паспорт, виданий народному депутату Олегу Ляшку 27 грудня 2012 року для здійснення службового відрядження до Індії, не повернутий на зберігання до відомства. Проте 30 листопада сам нардеп повідомив, що вже здав «зелену книжечку» до МЗС.

Однак на наш запит в МЗС повідомили, що станом на 7 травня 2018 року серед 28 паспортів народних депутатів, які перебувають у них на зберіганні, документ Ляшка відсутній. Це означає, що Олег Валерійович спочатку здав паспорт, а пізніше повернув його. Тому статус його обіцянки змінюється на «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ляшко дав 268 обіцянок, з яких 87 виконав, а 108 – провалив.

Раніше ми писали про електоральні вподобання українців і про те, хто, за даними соціології, лідирує в президентських рейтингах.

Хто найвідповідальніший серед лідерів президентських рейтингів, дивіться на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: