Адвокат розповів про стан здоров'я Сенцова

Читать на русском
Стан здоров'я політв'язня Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ до 20 років колонії, залишається стабільним.

Стан здоров'я політв'язня Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ до 20 років колонії, залишається стабільним.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе на своїй сторінці в Facebook.

Ягланд продовжить боротьбу за звільнення СенцоваГенеральний секретар Ради Європи заявив, що не знає про відмову Кремля й не збирається здаватися.

«У Олега Сенцова поки стабільно і без змін», - написав він.

Нагадаємо, що український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, оголосив безстрокове голодування 14 травня. Основна його вимога - звільнити усіх українців-політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Український омбудсмен Людмила Денісова заявляла, що достовірних даних про стан його здоров'я немає. За її словами, є підстави припускати, що його годують примусово.

21 червня вона повідомила, що у Сенцова на тлі голодування почалися проблеми із серцем і нирками. За її даними, на 26-й день голодування у політв'язня сталася криза, він потрапив до лікарні за межами колонії і його намагалися примусово годувати.

26 червня омбудсмен Російської Федерації Тетяна Москалькова повідомила, що режисер відмовився від пропозиції пройти огляд у лікарів, яких виберуть адвокат і родичі.

Вчора, 28 червня, Денісова приїхала до колонії, де тримають українця. Однак її не пустили до нього. І тільки ввечері прийняли від неї заяву на зустріч з політв'язнем.

А Москалькова цього ж дня зустрілася із Сенцовим і повідомила, що стан його здоров'я задовільний, але все одно є побоювання.

Денісова цим заявам російської колеги не вірить.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: