Сенцов відмовився від зустрічі з лікарями – Москалькова

Читать на русском
Український режисер, утримуваний в Росії, Олег Сенцов відмовився від пропозиції пройти огляд у лікарів, яких оберуть адвокат і родичі.

Український режисер, утримуваний в Росії, Олег Сенцов відмовився від пропозиції пройти огляд у лікарів, яких оберуть адвокат і родичі.

Про це заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова після прибуття до Києва, передає «Слово і Діло», з посиланням на 112 Україна.

Сенцов голодує 43-й день: за що Кремль тримає режисера в заручникахУкраїнський режисер Олег Сенцов, незаконно утримується в Росії, голодує вже 43-й день. Слово і Діло згадує подробиці його справи.

«Ми запропонували, я звернулася до керівника пенітенціарної системи з тим, щоб йому провели консиліум тими лікарями, яких запропонує адвокат або родичі, щоб їм була довіра. Він сказав, що він взагалі не хоче зустрічатися ні з якими лікарями, що він міцний, що не дочекаються і він буде відстоювати свою позицію до кінця», - заявила вона.

Також вона зазначила, що Сенцов «встає і розмовляє».

«Я не бачу смертельної небезпеки, але мене не може не турбувати, що 40 днів голодування - це дуже тривалий термін», - зазначила омбудсмен.

Вона заявила, що щодня отримує детальну інформацію про стан здоров'я Сенцова від уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому окрузі Анатолія Сака. Також Москалькова повідомила, що планує сама відвідати Сенцова, як тільки повернеться з Києва, і при наявності дозволу поїде разом із українським омбудсменом Людмилою Денісовою.

«Я по поверненню з Києва обов'язково сама поїду його відвідати. Якщо буде дозвіл на відвідування разом з Людмилою Денісовою, то поїду разом з нею», - зазначила Москалькова.

Нагадаємо, незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов, засуджений до 20 років колонії, оголосив безстрокове голодування 14 травня. Основне його вимога - звільнити всіх українців-політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

Раніше Генсек Ради Європи попросив Путіна звільнити Сенцова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: