У Німеччині назвали можливі проблеми «Північного потоку-2»

Читать на русском
Економічний сенс проекту Північний потік-2 може зникнути в разі запровадження американських санкцій.

Економічний сенс проекту «Північний потік-2» може зникнути в разі запровадження американських санкцій.

Про це розповів виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Гармс, пише «Слово і Діло».

«Північний потік-2» не вплине на економіку України, тому що його не буде. Чи буде?Порошенко вважає, що будівництво газопроводу Північний потік-2 не буде завершене, оскільки проти його спорудження рішуче налаштовані США, а проти них ніхто не піде. Чи так це, розповіли експерти.

Східний комітет об'єднує німецький бізнес, який веде справи в Росії та інших країнах колишнього СРСР і Східної Європи. На думку Гармса, технічно шансів на блокування «Північного потоку-2» в його опонентів немає.

Він зазначив, що Данія ще не надала дозволу на будівництво газопроводу в її територіальних водах, але є альтернативний маршрут в обхід. Тому, говорить він, цей трубопровід буде збудований у будь-якому разі, хоча, на його думку, не уникнути проблем з експлуатацією й продажем газу. Але реалізації проекту газопроводу загрожують інші обставини.

«Якщо американці все ж запровадять санкції на «Північний потік-2», участь західних партнерів виявиться вкрай ризикованою», – прогнозує Гармс.

Він нагадав, що можливість запровадити обмежувальні заходи щодо газопроводу США мають згідно з ухваленим минулого року законом.

«У такому разі втрачається економічний сенс проекту. Тому, на жаль, цей проект досі під питанням», – резюмував Гармс.

Раніше ЗМІ повідомили, що в ЄС зростає число противників «Північного потоку-2». Деякі країни хочуть змінити правила будівництва газопроводів у Євросоюзі. Проти виступають лише три держави – Німеччина, Нідерланди та Бельгія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: