Порошенко заявив про небезпеку «Північного потоку-2» для Європи

Читать на русском
Мета газопроводу Північний потік-2»- знищити Європу, вважає президент України Петро Порошенко.

Мета газопроводу «Північний потік-2» - «знищити Європу», вважає президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав у статті для німецького видання Frankfurter Allgemeinе.

Як на «Північний потік-2» реагують у «Нафтогазі» та яких заходів вживають?Польща завела кримінальне провадження через Північний потік-2. Тим часом Німеччина розпочала будівельні роботи. Чи роблять щось в Україні з цього приводу, розповіли експерти.

«Будівництво Nord Stream 2 - чисто геополітичний проект Кремля, який не має нічого спільного з економічними і приватними інтересами, а лише прагне підірвати єдність Європи, щоб, врешті-решт, її знищити. Це завжди було ідеологією енергетичної політики Кремля», - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що на цей час немає підстав вірити у зворотне, так як російська агресія проти України і Заходу не зупинена і Кремль продовжує порушувати міжнародне право в Криму.

Порошенко вважає, що будівництво газопроводу стримує Росію, але тільки-но Північний потік-2 заповниться російським газом, що йде в обхід Східної Європи і України, Кремль розпочне ще жорсткіший наступ на європейські цінності.

При цьому український президент упевнений, що вигоди від проекту засновані на порожніх обіцянках Москви.

«Багато хто в Європі бачать у цьому спробу нагодувати монстра. Інвестиції в Nord Stream 2 є інвестиціями в загнивання Європи. У Європи зараз два вибори: підтримати тих, хто хоче об'єднатися з нею, чи побудувати взагалі непотрібний трубопровід, який з'єднає її з країною, яка відкрито зневажає Європу», - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, у Німеччині вже розпочалося будівництво німецької ділянки газопроводу Північний потік-2. Також стало відомо, що Фінляндія видала повний комплект дозволів на будівництво фінської секції російського газопроводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: