Росії не вдалося повернутися до ПАРЄ, але небезпека є – нардеп

Читать на русском
ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію цієї країни проти України.

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив, що засідання спеціального комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, на якому розглянули питання можливого повернення російської делегації, завершилося безрезультатно.

У той же час у себе в Facebook він зазначив, що небезпека повернення РФ до складу ПАРЄ досі є, передає «Слово і Діло».

Четверта спроба Путіна. Чим небезпечний 2019 рік для України?Четверта реінкарнація Путіна. Як завжди, розслаблятися зарано. Як саме очільник Кремля спробує скористатися передвиборчою турбулентністю в Україні, аналізував політолог Олександр Радчук.

«Всі пропозиції, в тому числі ті, які вимагає РФ, надіслали до бюро ПАРЄ, яке буде вирішувати, що з цим усім робити. Далі може бути довга процедура підготовки доповідей. Все вирішиться голосуванням в залі ПАРЄ не раніше ніж через півроку», - написав Ар'єв.

ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію цієї країни проти України. З тих пір російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій.

Володимир Ар'євНародний депутат України
Ар’єв заявив, що буде ініціювати термінові дебати в Раді безпеки ООНСказано 31 січня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Санкції ПАРЄ проти Росії не стосуються економіки, однак асамблея стала першим міжнародним органом, членом якого є Росія і який зміг ввести обмеження проти росіян.

Раніше ПАРЄ підтримала резолюцію щодо звільнення українських політв'язнів в РФ.

Також нагадаємо, що в ПАРЄ обрали нового президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: