НБУ через суд вимагає від Жеваго та Бахматюка понад 6 мільярдів гривень

Читать на русском
У Національному банку України розповіли про судові позови проти трьох банків, кінцевими власниками яких є Олег Бахматюк і Костянтин Жеваго.
Ігор Будник

Національний банк України подав позови з метою стягнення боргу за договорами поруки двох кінцевих власників збанкрутілих банків «Фінансова ініціатива» та «ВіЕйБі» Олега Бахматюка, а також «Фінанси і кредит», що належить Костянтину Жеваго.

Про це на Tiger conference заявив директор департаменту управління ризиками Нацбанку Ігор Будник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Зараз в НБУ є два кейси, за якими Нацбанк подав позови з метою стягнення боргу за договорами поруки двох кінцевих власників збанкрутілих банків – Олега Бахматюка, власника банків «Фінансова ініціатива» та «ВіЕйБі», на суму 4,8 мільярда гривень та Костянтина Жеваго, власника банку «Фінанси і кредит», на 1,5 мільярда гривень», – зазначив Будник.

За його словами, суд зобов'язав Державну виконавчу службу накласти арешт на майно Олега Бахматюка. Щоправда, пізніше один із керівників служби скасував постанову про накладення арешту на майно.

«Наведені приклади показують, наскільки гостро в Україні стоїть питання правосуддя, захисту прав кредиторів і необхідності реформування судової та виконавчої системи», – зазначив Будник.

Нагадаємо, раніше в НБУ назвали найпопулярніші схеми карткового шахрайства. Також НБУ повідомив про докапіталізацію першої двадцятки банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: