Трамп готує заборону на інвестиції з Китаю

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп має намір заборонити багатьом китайським компаніям інвестувати в технологічні підприємства США.

Президент США Дональд Трамп має намір заборонити багатьом китайським компаніям інвестувати в технологічні підприємства США.

Як передає «Слово і Діло», крім того, він також хоче запровадити додаткову заборону на експорт значущих американських технологій до КНР, пише «Газета.ру».

Країни ЄС схвалили мита на товари зі СШАКраїни ЄС одноголосно підтримали введення відповідних штрафних мит на товари з США загальним обсягом в 2,8 млрд євро.

Обмеження стосуватимуться нових угод і не торкнуться наявних угод.

За даними The Wall Street Journal, про рішення буде оголошено наприкінці тижня. Зазначається, що плани поки не мають остаточного характеру й можуть змінитися.

Раніше президент США Дональд Трамп запровадив нові мита в рамках національної протекціоністської політики. Указ про нові мита 25% на імпорт товарів із КНР обсягом $50 млрд на рік набуде чинності 6 липня.

Водночас Трамп доручив підготувати перелік китайських товарів на суму $200 млрд, на які Вашингтон запровадить мита в 10%, якщо Пекін продовжить підвищувати збори з американської продукції.

Китай вважає, що торгова війна зі США не лише негативно позначиться на економіці двох країн, але й завдасть шкоди всьому світу.

Також повідомлялося, що Китай і США досягли прогресу в торгових переговорах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: