Меркель заявила про контрзаходи проти США через мита на сталь

Читать на русском
Німецький федеральний канцлер заявила про відповідні заходи щодо Штатів за введені мита на алюміній.
Ангела Меркель і Дональд Трампфото: EPA

Європейський Союз прийме контрзаходи проти мит Сполучених Штатів Америки на сталь і алюміній також, як і Канада.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, коментуючи рішення президента США Дональда Трампа відмовитися від підтримки комюніке G7, пише Reuters, передає «Слово і Діло».

«Відмова, так би мовити, через твіт, звісно... тверезить і трохи гнітить», – сказала Меркель в телевізійному інтерв'ю ARD після саміту G7.

За її словами, саміт не позначив кінець трансатлантичного партнерства між Європою і США, але Європа більше не може покладатися на свого союзника і має взяти свою долю в свої руки.

Як і Канада, Європейський союз готує контрзаходи проти мит США на імпорт сталі та алюмінію відповідно до правил Світової організації торгівлі, сказала вона.

«Тому ми не дозволимо себе грабувати знову і знову. Замість цього ми теж діємо», – заявила Меркель.

На питання, стурбована вона тим, що Трамп може відповісти на протидію ЄС, встановивши мита на автомобілі, Меркель сказала: «Перш за все, ми спробуємо подивитися, чи можемо ми запобігти цьому ... І потім сподіваємося, що ЄС відповість знову з тією ж єдністю».

Лідери G7 домовилися переглянути свої торговельні зв'язки і оцінити масштаб існуючих мит, щоб уникнути подальших торгових бар'єрів.

Говорячи про Росію, Меркель сказала, що може уявити собі, що Москва повернеться в формат G7 в якийсь момент, але спочатку повинен бути прогрес у реалізації мирного плану для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: