Трамп запровадив мита на імпорт із Китаю

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав документ, що доручає торговому представнику Роберту Лайтхайзеру забезпечити запровадження мит на імпорт товарів з Китаю.

Президент США Дональд Трамп підписав документ, що доручає торговому представнику Роберту Лайтхайзеру забезпечити запровадження мит на імпорт товарів з Китаю.

Під час трансляції з Білого дому Трамп заявив, що йдеться про постачання китайських товарів «на, приблизно, $60 млрд» у рік, пише «Слово і Діло».

Трамп хоче налагодити відносини з РФПрезидент США Дональд Трамп розповів, що привітав Володимира Путіна з переобранням на посаді президента РФ, тому що хоче ладити з Росією.

Президент США зазначив, що ці заходи «давно назрівали, за порівняно короткий проміжок часу ми втратили 60 тисяч заводів».

Трамп повторив звинувачення у крадіжці інтелектуальної власності США і американських компаній на адресу КНР. Він сказав: «Я вважаю їх друзями», але при цьому пошкодував, що профіцит Китаю в торгових відносинах зі США вийшов з-під контролю.

«ЄС і Південна Корея теж ведуть нечесну торгівлю», - додав він.

Тепер Лайтхайзер і його відомство мусять підготувати перелік китайських товарів, на які будуть поширені мита США, протягом 15 днів.

Очікуваний обсяг товарів під митами ($60 млрд) - більше 10% імпорту США з Китаю. Спочатку на стіл президенту США лягли міри щодо продукції на $30 млрд, але він наполягав на більш жорсткому підході.

Як повідомлялося, раніше президент США ухвалив рішення про запровадження мит на сталь і алюміній - 25% і 10% відповідно. Обмежувальні заходи не поширюються на Мексику і Канаду.

У свою чергу, влада Китаю пообіцяла дати «відповідну і необхідну відповідь» на запровадження нових митних зборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: