З'ясувалося, чому Дарницький суд переніс засідання у справі про тортури на Майдані

Читать на русском
Дарницький райсуд Києва відхилив клопотання адвоката Крисіна про відвід судді в справі про тортури на Майдані.

Дарницький районний суд Києва відхилив клопотання адвоката фігуранта справи про тортури на Майдані Юрія Крисіна Ігоря Василенка про відвід судді Любові Леонтюк.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент інтернет-видання «Гордон».

У Франції затримали керівника «тітушок»Одного з фігурантів справи Майдану, Армена Саркісяна, затримав у Франції Інтерпол під час перевірки документів.

Розгляд цього клопотання було призначене на 10:00. Його розпочали із запізненням. Сам Василенко на засідання не з'явився, повідомивши суду, що просить не розглядати цього питання без нього. Прокурор Юлія Малашич, що представляє в процесі сторону обвинувачення, наголосила, що неявка й саботаж засідань із боку захисту Крисіна стали систематичними.

Вона переконана, що адвокати намагаються затягнути розгляд справи про тортури. Крисін брав участь у засіданні за допомогою відеозв'язку з Лук'янівського СІЗО. Спочатку він заявив, що не отримав пам'ятки про свої права та обов'язки. В зв'язку з цим суд оголосив 10-хвилинну перерву, щоб він ознайомився з відповідним документом. Після відновлення засідання обвинувачений сказав, що в нього «не було часу читати». Потім відмовився брати участь у засіданні й заявив про порушення його прав. Пізніше суддя Леонтюк продовжила розгляд справи про тортури. Засідання було призначене на 13:00. Крисін відмовився виходити з камери.

За словами прокурора, обвинувачений вимагав, щоб його відвідав лікар. До нього викликали медпрацівника СІЗО. Суддя оголосила технічну перерву. Справу про катування під час Майдану й протидію мирним зібранням розглядає Дарницький суд. У межах цього процесу 29 березня 2018 року Крисіну обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, 24 травня його продовжили ще на 60 діб – до 20 липня включно. Потерпілими в цій справі визнані троє людей: відеооператор Владислав Іваненко, а також мати журналіста В'ячеслава Веремія Катерина Веремій і його дружина Світлана Кирилаш.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіна винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. За вироком суду, Крисіну призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крисіну.

Апеляційний суд Києва, який розглядав апеляцію засудженого до умовного терміну в справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна, призначив йому нове покарання – п'ять років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: