У Франції затримали керівника «тітушок»

Читать на русском
Одного з фігурантів справи Майдану, Армена Саркісяна, затримав у Франції Інтерпол під час перевірки документів.

Одного з фігурантів справи Майдану, Армена Саркісяна, затримав у Франції Інтерпол під час перевірки документів.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 12 квітня, повідомляє Українська правда з посиланням на голову МВС Арсена Авакова.

За злочини проти Майдану реальний термін отримав лише один «тітушка» – ГорбатюкНачальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що за злочини під час Майдану в Україні засудили лише одну особу.

За словами Авакова, МВС отримало офіційне підтвердження затримання Саркісяна у Франції.

Армен Саркісян був затриманий на дорозі під час перевірки документів. До нього обрано запобіжний захід - особисте зобов'язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу ГПУ повинна надіслати документи з його екстрадиції в Україну.

Аваков нагадав, що українські слідчі вважають Саркісяна одним з організаторів груп «тітушок», які нападали та вбивали людей під час Євромайдану. Зокрема, вбивство журналіста В'ячеслава Веремія здійснила саме група Саркісяна. Нещодавно заарештований Юрій Крисин був його «підшефним».

«Французькі колеги на наш запит затримали Саркісяна. Щоправда, він представився громадянином Вірменії, хоча український паспорт у нього також є, і він його отримав раніше, ніж вірменський», - розповів Аваков.

Щодо Саркисяну є й інші кримінальні епізоди, зокрема, щодо організації вибухів та інших злочинів.

Як відомо, в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіна винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. За вироком суду, Крисіну призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крисіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: