Мовне питання: що Україна пообіцяла Угорщині

Читать на русском
Представники України та Угорщини під час зустрічі обговорили можливість вільного вибору мови навчання для учнів приватних шкіл.

Представники України та Угорщини під час зустрічі обговорили можливість вільного вибору мови навчання для учнів приватних шкіл.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МОН.

Як розповіли представники відомства, на зустрічі були глава Міносвіти Лілія Гриневич, голова МЗС Павло Клімкін, міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сіярто і міністр людських ресурсів Угорщини Міклош Кашлер.

У рамках зустрічі обговорювався процес імплементації мовної статті закону «Про освіту».

Представники Угорщини цікавилися, коли Україна планує імплементувати рекомендації Венеціанської комісії, які зачіпають перехідний період та гарантії можливості вибору мови навчання в приватних школах.

Зокрема, Гриневич повідомила, що законопроект, який подовжує перехідний період, вже переданий на розгляд Верховної Ради, і вже найближчим часом має бути проголосований.

Також вона підкреслила, що триває робота над законопроектом «Про загальну середню освіту», п'ята стаття якого уточнить усі деталі імплементації мовної статті основного закону.

Нагадаємо, раніше Угорщина скоротила мовні вимоги до України.

Також Столтенберг прокоментував мовну проблему України та Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: