Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич обіцяє, що в Україні буде запроваджено обов’язковий іспит для іноземних студентів з мови навчання

24 квітня 2017 року міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що для іноземних студентів буде запроваджено єдиний зовнішній незалежний обов’язковий іспит з мови навчання.
Не виконано
Сказано 24 квітня 2017 р.

Джерело

  • http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/04/24/mon-planue-zaprovaditi-obov%E2%80%99yazkovij-ispit-dlya-inozemnix-studentiv-z-movi-navchannya/
  • http://vnz.org.ua/novyny/podiyi/10527-minosvity-planue-vvesty-zno-z-movy-dlja-inozemnyh-studentiv
  • Лист МОН від 29 травня 2019 року

Результат

22 березня 2018 року міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що має намір впровадити зовнішнє оцінювання з мови навчання для студентів-іноземців після першого курсу.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 29 травня 2019 року, упродовж 2017-2018 років проведено роботу щодо запровадження незалежного іспиту з мови навчання для іноземних студентів. Зокрема, розроблено програми стандартизованого оцінювання таких студентів та осіб без громадянства з мови навчання.

Наразі Український центр оцінювання якості освіти розробляє тестові завдання для проведення іспиту з мови навчання із застосуванням технологій зовнішнього незалежного оцінювання.

У жовтні - листопаді 2019 року планується проведення апробації елементів іспиту з української мови як іноземної, у 2020 році - здійснити пілотування зазначеного іспиту, а у жовтні - листопаді 2021 року - з англійської та російської мов. За результатами пілотування буде розроблено необхідні нормативно- правові акти.

Отже, обов’язковий екзамен для іноземних студентів з мови навчання станом на серпень 2019 року введено не було, тому обіцянка незадовго до відставки уряду отримує статус «не виконано».