Столтенберг прокоментував мовну проблему України і Угорщини

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує якнайшвидшого вирішення мовної проблеми між Україною та Угорщиною.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує якнайшвидшого вирішення мовної проблеми між Україною та Угорщиною.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час засідання Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, повідомляє власний кореспондент «Укрінформу».

Чи критичні для України демарші Угорщини та що з ними робити?Угорщина наклала вето на заплановану на 27 квітня зустріч Комісії Україна-НАТО, при цьому звинувативши Україну в утисках прав нацменшин. Оцінили ситуацію експерти.

Говорячи про блокування з боку Угорщини євроатлантичної інтеграції України, Столтенберг відзначив, що перебуває у тісному контакті з Президентом України Петром Порошенком та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

«Ми продовжимо надавати допомогу та підтримку Україні», - запевнив генсек НАТО.

Відносно претензій угорської сторони до України щодо мовної статті закону про освіту, глава Альянсу вкотре висловив сподівання, що Київ і Будапешт вирішать цю проблему якнайскоріше.

Генсек також проінформував, що сьогодні у Брюсселі пройде засідання Комісії НАТО-Україна на рівні послів, яке Угорщина не блокує.

Як повідомлялося, Угорщина офіційно ініціює в НАТО перегляд всіх програм підтримки України. Будапешт втретє блокує проведення Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів через претензію до мовної статті українського закону про освіту. Столтенберг уже закликав країни до якнайшвидшого вирішення суперечки.

У штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу, попри ініціативу угорського уряду, не мають наміру переглядати підходи у співпраці з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: