Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Білоцерковець

Читать на русском
Нардеп Білоцерковець виконав 29 відсотків своїх обіцянок. Протягом року йому треба втілити стільки ж завірень, скільки він вже провалив.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Дмитро Білоцерківець (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Вибрані в Верховну Раду від багатомандатного виборчого округу Дмитро Білоцерковець та Олександр Бригинець склали присягу народного депутата 28 березня 2016 року. Вони зайняли місця Єгора Фірсова та Миколи Томенка, які вийшли з фракції БПП і були позбавлені депутатських повноважень. За цей час Білоцерковець дав 31 обіцянку, з яких 9 виконав, а 11 – провалив. Нардепу потрібно здійснити ще 11 обіцянок до кінця каденції. На сьогодні він впорався з 29% своїх обіцянок.

Більшість обіцянок Білоцерковця пов'язані з благоустроєм Києва, оскільки він не лише давній друг мера столиці, але ще й два роки очолював профільний департамент. Навесні 2017 року нардеп пообіцяв внести зміни до законодавства для того, щоб замовники та виконавці незаконних забудов у Києві несли більш жорстку відповідальність. Але досі він не подав жодної ініціативи з цього приводу.

Також нардеп провалив одразу два запевнення про зоопарк. Спочатку він планував розпочати в столиці будівництво нового зоопарку, а потім запевнив, що в травні 2018 року буде завершена перша черга реконструкції наявного. Проект першої черги передбачає реконструкцію наявних озер біля входу з боку проспекту Перемоги, реконструкцію вольєра для мавп зі створенням зимових і літніх вольєрів, будівництво вхідної групи «Південна» з підземним акваріумом, будівництво «Універсального павільйону» з відкритим вольєром замість наявних для утримання птахів.

В середині травня реконструкція йшла повним ходом. За інформацією заступника директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Сергія Даниловича, до моменту, коли перша черга реконструкції мала завершитися, будівельники встигли демонтувати будиночки тварин, вольєри, павільйон для птахів, адміністративні будівлі і насосну станцію. Розпочате будівництво оглядового амфітеатру з вбудованими приміщеннями громадських туалетів, насосно-фільтрувальною станцією №1 та інженерними приміщеннями павільйону пеліканів і бакланів. Також розпочата реконструкція штучних озер №1, №2 та №3, будівництво павільйону «Універсальний» і відкритих вольєрів.

Не впорався нардеп з обіцянкою з 1 березня 2018 року розпочати ремонт підземного переходу на Майдані, відомого як «Труба». У переході збиралися зробити гранітне облицювання, щаблі й встановити підйомники. Ремонт планувалося закінчити до Дня Києва, але роботи не починалися навіть у середині квітня. Головний інженер Дорожньо-експлуатаційного управління Шевченківського району Олександр Овсієнко повідомив, що є попередня домовленість із підрядником, який погодився виконати необхідні роботи.

Також Білоцерковець провалив запевнення про те, що рішення про заборону продажу алкоголю в стаціонарних магазинах у Києві в нічний час діятиме й надалі. Рішення Господарського суду зобов'язувало Київраду скасувати рішення про обмеження продажу алкоголю в нічні години. Тепер Київрада може ухвалити нове рішення, після внабуття чинності відповідним законом, що дозволяє обмежувати продаж спиртного в певний час доби.

Ще нардеп обіцяв ініціювати зміни до законодавства з метою створення муніципальної поліції, однак так цього і не зробив.

Впорався Білоцерковець з обіцянкою, яка, втім, не належить до компетенції нардепа, публікувати фото неякісно виконаного ремонту міжквартальних проїздів. Уже в квітні він оприлюднив першу частину списку таких підприємств і прізвища керівників. До зазначеного переліку увійшли: ТОВ «Вест Білдінг груп», ТОВ «Будівельна компанія-ВР», ТОВ «Київшляхбуд». У травні парламентар доповнив зазначений перелік недобросовісних підрядників ще назвами 13 підприємств.

Білоцерковець перевиконав запевнення, що в 2017 році на столичних пляжах буде оснащений 21 рятувальний пост, оскільки домігся відкриття та укомплектування 23 таких постів.

Білоцерковець запевнив, що його першою законодавчою ініціативою буде законопроект про збільшення відповідальності юридичних осіб за чистоту своїх балансових територій у разі безладу, звалищ або неприбраного снігу. Нардеп пропонує підняти рівень максимального штрафу для юридичних осіб до 17 тисяч гривень. У вересні 2016 року нардеп зареєстрував відповідний законопроект у Раді.

Нардепу належить виконати ще 11 обіцянок. Один із намірів може здійснитися – Білоцерковець заявив, що планує провести капітальний ремонт Пейзажної алеї. Наприкінці березня 2018 року мер Києва пообіцяв цього року оновити Пейзажну алею й відкрити сходи в урочищі Гончарі-Кожум'яки. За словами заступника голови КМДА Олександра Спасибка, реконструкцію сходів Старокиївської гори завершать до кінця травня. Реконструкція здійснюється в єдиному історичному стилі з проектами Пейзажної алеї, Алеї художників і території біля Андріївського узвозу.

Поки що нічого не зроблено для того, щоб здійснилися наміри нардепа в 2018 році почати будівництво канатної дороги на Труханів острів.

Також незрозуміла доля обіцянки створити міні-сквер біля станції метро «Політехнічний інститут» після демонтажу МАФів. Кіоски прибрали, а на місці майбутнього скверу процвітає стихійна торгівля.

Навряд чи в нардепа найближчим часом буде можливість не голосувати за скасування вихідного дня 8 березня, як він обіцяв рік тому. Законопроект на цю тему поки що Радою не розглядався.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: