Година запитань ВР до Гройсмана: тарифи на газ і громадянство Супрун

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, виступаючи у Верховній Раді, підколов народних депутатів  Ляшка та Шурму.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, виступаючи у Верховній Раді, підколов народних депутатів Олега Ляшка та Ігоря Шурму.

Як пише «Слово і Діло», це сталося під час години запитань до уряду.

Наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири рокиЯкщо прогноз Мінекономрозвитку справдиться, то ціни на газ у 2018 році зростуть на 18 відсотків, що призведе до подорожчання світла й тепла. Ми вирішили з'ясувати, наскільки зростання тарифів за комуналку встигатиме за збільшенням мінімальної зарплати.

На початку Олег Ляшко дорікнув уряду за підвищення тарифів на газ для населення й запитав, коли це припиниться.

«Заради справедливості треба сказати, що не тільки в цій ложі (місце уряду в парламенті – ред.), а я думаю, й у вашій фракції є можливості платити за газ за будь-якою ціною», – відрізав прем'єр, після чого пояснив причину високих тарифів на блакитне паливо.

Пізніше слово попросив Шурма. Він почав своє запитання з того, що в глузливій формі побажав прем'єру міцного здоров'я, адже, мовляв, помітно, що той захворів.

«Ви не сидіть на протязі, як каже в.о. міністра (керівник МОЗ Уляна Супрун – ред.), бо застудитесь, але найголовніше, щоб ви ще й не сідали на холодний камінь, бо там застуда буде трошки інша. То я вам бажаю здоров'я», – заявив Шурма.

Після цього депутат уже вкотре запитав Гройсмана, чому Міністерство охорони здоров'я очолює «громадянка іншої держави» Супрун.

Прем'єр не розгубився. «Вельмишановний Ігоре Михайловичу, і вам бажаю здоров'я. Ви забули сказати, що треба утриматися й не пити холодну воду, чого я вам і бажаю, й під кондиціонером там не сидіть, будь ласка, щоб також не продуло. Ви нам потрібні здорові. Хто ж нас тоді буде критикувати?», – віджартувався глава уряду.

У відповідь на запитання він заявив Шурмі, що Супрун має українське громадянство.

Нагадаємо, зараз ціна на газ для населення становить 6958 грн за тисячу кубометрів. Від підвищення її стримують спеціальні зобов'язання «Нафтогазу» з продажу природного газу для потреб населення та теплокомуненерго за зниженою ціною. Кабінет міністрів періодично продовжує дію цих зобов'язань. Востаннє це сталося наприкінці травня – тариф залишили незмінним до кінця липня 2018 року.

Раніше депутати заявили, що хочуть почути у ВР причини зростання ціни газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: