Скільки в Україні коштує доставити пенсію додому

Читать на русском

Виконувач обов'язків голови «Укрпошти» Ігор Смілянський цього тижня заявив про щорічний мільярдний збиток від послуги доставки пенсій додому. За його словами, востаннє тарифи з доставки переглядалися в 2004 році, і якщо ціни регулюються державою, то держава має компенсувати втрати компанії.

Минулого року в Україні виплатили 286 мільярдів 616 мільйонів гривень пенсій. Щоб доставити виплати додому, Пенсійний фонд за рік витратив 1,3 мільярда гривень на оплату послуг «Укрпошти». За перший квартал 2018 року на це вже пішло 244,3 мільйона гривень. «Слово і Діло» розбиралося за регіонами, скільки коштує доставити пенсії додому.

Найдорожче доставка пенсій коштує у Львівській області – 90,7 мільйона гривень за минулий рік, загальна сума виплат в області – 15,9 мільярда гривень. На другому місці – Харківська область, там на доставку пенсій витратили 83,5 мільйони гривень, а сума виплат склала 20,3 мільярда гривень. На третьому місці опинилася Київська область (73,6 мільйона гривень), пенсій там виплатили на 13,9 мільярда гривень. У столиці доставка пенсій додому обійшлася в 72,5 мільйони гривень при загальній сумі виплат 25 мільярдів гривень.

Найбільше пенсій минулого року виплатили в Дніпропетровській області – 26,2 мільярда гривень. Однак «Укрпошті» Пенсійний фонд заплатив лише 62 мільйони гривень. Найдешевше пенсії доставляти в Миколаївській області, за рік на цей витратили 31,1 мільйона гривень, а виплатили лише 7,5 мільярдів гривень.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що близько 1 мільйона українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії з 1 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: