У Кабміні анонсували підвищення пенсій

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що близько 1 мільйона українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії з 1 липня.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що близько 1 мільйона українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії з 1 липня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів, передає «Слово і Діло».

Як підвищуються зарплати і пенсії за рік до виборівСлово і Діло

За словами Розенка, з 1 липня відбудеться підвищення виплат для тих людей, розмір пенсії яких залежить від прожиткового мінімуму.

«З 1 липня збільшується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Пенсійні виплати зростуть приблизно для 1 мільйона українців», – ідеться в повідомленні.

За його словами, наступне підвищення пенсій, згідно з державним бюджетом, відбудеться з 1 грудня.

«Але якщо в нас з'явиться додатковий ресурс у бюджеті Пенсійного фонду, ми спробуємо позапланово реалізувати певні пенсійні програми, як ми це зробили в жовтні минулого року», – додав віце-прем'єр.

Розенко обіцяє нові підвищення пенсій в УкраїніСказано 15 березня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Закон про загальне пенсійне забезпечення Верховна Рада ухвалила 3 жовтня 2017 року, він набув чинності 11 жовтня. Відповідно до закону, розмір пенсії кожного громадянина України розраховується за новою формулою й залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя.

На початку березня 2018 року Міністерство соціальної політики в рамках пенсійної реформи заявило про наміри запровадити законодавчі зміни для того, щоб під час нарахування пенсії роль стажу була вагомішою, ніж роль заробітної плати, тим самим підвищивши суму пенсійних виплат для людей із великим трудовим стажем і невеликою зарплатою.

Раніше стало відомо, що Пенсійний фонд у 2018 році двічі здійснить перерахунок пенсій.

Також з'ясувалося, коли військові пенсіонери отримають перерахунок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: