Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Михайло Бондар

Читать на русском
Михайло Бондар виконав майже половину своїх обіцянок. А всі його провалені не належать до компетенції нардепа.
Михайло Бондар

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Михайло Бондар (фракція «Народного фронту»).

Бондар був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №119 (Львівська область). Депутат встиг дати 32 обіцянки, 13 з яких уже виконав (41%), а 6 – провалив.

Цікаво, що виконання всіх провалених Бондарем обіцянок не належить до компетенції народного депутата. Наприклад, минулого року Бондар обіцяв координувати дії для вирішення проблеми забруднення ґрунтових вод у селищі Зайцеве. «Є екологічна проблема забруднення ґрунтових вод. Шахти, що розташовані поблизу, затоплені, всі шкідливі речовини потрапляють до ґрунтових вод, криниць», – розповів депутат про проблему. Але незважаючи на свою обіцянку, повідомив «Слову і Ділу», що вирішенням проблеми не займався й із відповідним проханням до нього не зверталися.

У Донецькій області він також збирався вирішувати проблеми, пов'язані із забезпеченням питною водою жителів селища Чигирі. «Водопровід пошкоджений обстрілами бойовиків, відремонтувати зараз неможливо, село затоплює, а питної води недостатньо. Питання беремо на контроль і будемо координувати дії для вирішення поточних проблем», – заявив Бондар. На наш запит про те, як вирішується проблема, депутат не відповів, хоча про реалізацію інших обіцянок повідомив. Тому обіцянку ми вважаємо невиконаною.

Також нардеп не надав нам інформацію про те, як він допомагає у вирішенні питання перешкоджання оформлення земельної документації на звернення громадян свого округу. Проблема була в мешканки Радехова, а також у деяких учасників антитерористичної операції.

Михайло БондарНародний депутат України
Бондар сприятиме розвитку альтернативної енергетикиСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Кілька обіцянок Бондар виконав для свого виборчого округу. У вересні 2016 року він обіцяв у найкоротші терміни відремонтувати дах школи в селі Піски. Уже в жовтні депутат повідомив, що йому вдалося залучити для двох районів області 5 мільйонів гривень, у тому числі на ремонт школи. Пізніше «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі нардепа, що в 2016 році в школі була демонтована стара покрівля, здійснений монтаж горищного перекриття та даху, а також вхідних дверей і 12 вікон.

Минулого року Бондар обіцяв залучати кошти з державного бюджету на виконання капітального ремонту покрівлі Деділівского дошкільного навчального закладу. «Будемо залучати кошти з державного бюджету на виконання капітального ремонту покрівлі навчального закладу, щоб забезпечити належні умови перебування дітей. Своєю чергою голова райради запевнив, що в разі виділення суми з держбюджету гарантує співфінансування з районного бюджету», – заявив депутат.

Уже через місяць Бондару вдалося залучити кошти державної субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Зокрема, на ремонт покрівлі було виділено 1 мільйон 98,2 тисячі гривень.

Парламентарю до кінця каденції залишилося виконати 13 обіцянок. Зокрема, вирішити питання ремонту Стрептівської школи та спортзалу. Обіцянку він давав ще в 2016-му, минулого року за сприяння депутата Кабінет міністрів виділив 387 тисяч гривень на проведення капітального ремонту з утеплення фасаду. Про те, що ремонт провели, стало відомо в лютому. А ось інформації щодо ремонту спортзалу депутат нам не надав.

Михайло БондарНародний депутат України
Бондар обіцяє сприяти завершенню будівництва Батятицької школиСказано 28 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, депутат пообіцяв організувати поїздку школярів Заболотської загальноосвітньої школи до Верховної Ради. Також за Бондарем обіцянка вимагати виділення коштів для проведення ремонту дороги Берлін-Станіславчик, хоча це й не належить до його компетенції.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриках «Рік до виборів» та «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: