Рада продовжила дію митних пільг на період ООС

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила законопроект про продовження дії митних пільг на період проведення операції Об'єднаних сил.

Верховна Рада ухвалила законопроект №8350 про продовження дії митних пільг на період проведення операції Об'єднаних сил.

За проголосували 229 народних депутатів, пише «Слово і Діло».

Під Радою мітинги та зіткнення: що пишуть у соцмережахПід Верховною Радою сьогодні мітингують афганці й шахтарі. Що про це думають у соцмережах – у добірці Слова і Діла.

Документ передбачає, що на час проведення ООС від оподаткування ввізним митом звільняються каски, підшоломники та амортизатори для них, бронежилети, нитки й тканини для виготовлення бронежилетів і шоломів. До таких товарів не застосовуються заходи тарифного регулювання зовнішньої економічної діяльності, встановлені Митним кодексом та іншими українськими законами.

Також пільги поширюються на ліки та медичні вироби для постраждалих учасників ООС. Разові дозволи на ввезення таких товарів в Україну надаються за спрощеними порядком, затвердженим урядом. Крім того, Кабмін визначає, скільки таких ліків і медвиробів можна ввезти на територію України. Також не будуть обкладатися ввізним митом і ліки, і медвироби без державної реєстрації та дозвільних документів на ввезення в Україну, призначені для учасників ООС, які отримали поранення або були контужені під час захисту держави від агресора. Перелік та обсяги встановлює Кабінет міністрів.

Закон набуде чинності наступного дня після офіційної публікації. Однак, за рекомендацією профільного комітету, внесені зміни будуть застосовуватися з 1 травня 2018 року.

Раніше комітет рекомендував Раді ухвалити законопроект про нацбезпеку.

Також відзначимо, що в Раді побилися народні депутати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: