У Грузії затвердили нового прем’єра та уряд

Читать на русском
Парламент Грузії висловив довіру складу уряду та урядовій програмі Свобода, швидкий розвиток, добробут.

Парламент Грузії висловив довіру складу уряду та урядовій програмі «Свобода, швидкий розвиток, добробут».

Про це повідомляє «Грузия Online», пише «Слово і Діло».

Чому мітинг біля ВР став «червоною карткою» для влади?Біля ВР проходять акції шахтарів, чорнобильців та ветеранів війни в Афганістані. Сталися перші сутички з поліцією. Про ситуацію говорили з експертами.

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе зазначив, що цей склад уряду є тимчасовим. Він пообіцяв, що приблизно за три тижні буде готова концепція малого уряду. В результаті структурних змін кількість міністерств буде скорочена з 14 до 11. Після здійснення цих змін парламенту доведеться знову висловити довіру уряду.

На цьому етапі вже відомо, що в складі уряду зміняться міністри фінансів, економіки та закордонних справ. Зараз зовнішньополітичне відомство очолює Давід Залкаліані.

Нагадаємо, 13 червня уряд Грузії пішов у відставку слідом за відставкою прем'єр-міністра країни Георгія Квірікашвілі.

Раніше повідомлялося, що в середу, 13 червня, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив про відставку. Про відставку Квірікашвілі повідомив на екстреному брифінгу в Тбілісі. За словами політика, напередодні він провів консультації з керівництвом партії «Грузинська мрія» й дійшов висновку, що в них різні точки зору на ситуацію в країні.

Як відомо, в Грузії кілька тижнів тривали протестні акції.

Організатор акції, мешканець Тбілісі Заза Саралідзе домагається від уряду об’єктивного розслідування вбивства свого 16-річного сина. Він вимагає покарати чиновників, які сфальсифкували справу й, за його словами, покривають злочинців, які знищили докази.

Нагадаємо, раніше протести відбилися у Вірменії. Лідера вірменських протестів Нікола Пашиняна обрали прем'єром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: