Лідера вірменських протестів Пашиняна обрали прем'єром

Читать на русском
Лідер протестів у Вірменії Нікол Пашинян став прем'єр-міністром країни. Новий прем'єр запевнив, що в його уряді олігархів не буде.

Лідер протестів у Вірменії Нікол Пашинян став прем'єр-міністром країни.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Радио Азатутюн».

Чи стане призначення Пашиняна перемогою вірменського «майдану» та чого чекати далі?У парламенті Вірменії 8 травня відбудеться голосування за кандидатуру Нікола Пашиняна на посаду прем’єр-міністра. Про ймовірне призначення та подальший розвиток подій міркували експерти.

Національні збори Вірменії 59 голосами «за» й 42 голосами «проти» з другої спроби обрали керівника фракції «Елк» главою уряду.

На підтримку кандидатури Пашиняна проголосували фракції «Елк», «Царукян» та «Дашнакцутюн», а також низка депутатів фракції Республіканської партії, яка має більшість у парламенті.

Для того, щоб обійняти посаду прем'єра, Пашиняну необхідно було отримати голоси 53 депутатів у 105-місному вірменському парламенті. З першої спроби Пашиняну не вдалося набрати достатню кількість голосів: під час голосування 1 травня за його кандидатуру проголосували 45 депутатів, а 56 депутатів, які представляють фракцію республіканців, виступили проти. В результаті протести в країні посилилися.

За перебігом голосування в парламенті в прямому ефірі стежили присутні на площі Республіки десятки тисяч громадян, які з радістю зустріли новину про обрання Пашиняна.

Пашинян запевнив, що в його уряді олігархів не буде й після 8 травня в країні не буде монополії на економічну діяльність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: