Чому мітинг біля ВР став «червоною карткою» для влади?

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Має бути створена ініціативна група за участю спікера ВР та віце-спікера. Наскільки гостро розвиватиметься ситуація далі, залежить від того, як пройдуть перемовини, чи вдасться знайти колективний знаменник у цьому питанні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, оцінюючи мітинг біля ВР.

На його думку, вимоги афганців щодо прирівнювання їхніх пільг до пільг учасників бойових дій досить обґрунтовані.

«Ідеться не про учасників АТО, а саме про учасників бойових дій. Це питання має обговорюватись. Однак проблема тут в іншому. Доти, доки урядові будівлі захищатимуть кордони правоохоронців, рішення там ухвалюватимуться не зовсім такі, що відповідатимуть вимогам та очікуванням громадян України», – зазначив Бала.

У цій ситуації ті, хто розповідає про великі досягнення, ефективну роботу, проведення реформ у країні, мають зрозуміти, що вони роблять щось не так, якщо їх доводиться охороняти великою кількістю правоохоронців.

Зараз важливо, яким буде переговорний процес, чим він завершиться та чи будуть з цього приводу якісь рішення, щоб далі ситуація не загострювалася, додав експерт.

Якщо ситуація не буде вирішена найближчим часом, нею скористаються в політичному сенсі опоненти, уточнив політолог.

За його словами, поки заяв у ВР не було, але опоненти влади з цього приводу можуть говорити різне.

«Мітинг – це форма виявлення свого ставлення до дій влади. Для влади це вже навіть не жовта, а червона картка. Одна справа, коли є жорстка критика опонентів, недоримання законів тощо, інша – коли вже люди виходять на мітинги», – констатував експерт.

Топ-20 політиків, яких українці обрали би президентом протягом останніх двох роківМи вивчали, як змінювалася електоральна підтримка більш ніж двох десятків політиків, що могли б стати президентом, порівнявши дані 14 досліджень двох соціологічних компаній.

«Говорити, що вони проплачені, не буде ніхто. Немало на мітингу тієї категорії людей, які є достатньо організованими. Ба більше, вони дійсно є досить дієвими. Відповідно, влада має розуміти, що вона робить щось не те. Знову ж таки, краще швидко внести якісь корективи, щоб не доводити ситуацію до підвищеного градусу напруги, оскільки це не просто громадяни, а ті, що мають військовий досвід», – резюмував Віталій Бала.

Зазначимо, ветерани-афганці вимагають прирівняти їхні пільги до пільг учасників бойових дій.

За попередніми даними, в результаті конфлікту кілька правоохоронців отримали тілесні ушкодження. Також відомо, що за порядком стежать близько 500 правоохоронців.

Топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років, –за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: