Під Радою мітинги та зіткнення: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Під Верховною Радою сьогодні мітингують афганці й шахтарі. Що про це думають у соцмережах – у добірці Слова і Діла.
Слово і Діло

Під Верховною Радою України сьогодні, 19 червня, протестують ветерани-афганці та шахтарі, які вимагають збереження своїх пільг. Через кілька годин після початку мітингу учасники протесту прорвали оточення поліції, почалися зіткнення.

За останніми даними, постраждали вісім поліцейських і двоє учасників протесту. Крім того, дві особи затримані.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про події під парламентом.

«Подивився, як під Радою бунтують чорнобильці й афганці. Відчуття такі, що в цій країні кожен живе своїм життям, в своєму паралельному світі, й ці світи між собою не перетинаються. Я дивлюся на депутата Верховної Ради й дивлюся на чорнобильця та афганця й розумію, що ці люди з абсолютно різних світів, але при цьому в них є одна потужна спільна риса – бажання нічого в країні не змінювати й не рахуватися з викликами реальності. Тому, незважаючи на конфлікт, вони не можуть існувати одне без одного», – написав Денис Бігунов.

«Думаю, що те, що відбувається сьогодні під Верховною Радою, можна кваліфікувати як «голодний бунт». Основні вимоги мітингувальників не політичні, а соціально-економічні. Шахтарі, афганці та чорнобильці вимагають збереження зарплат і пільг. Їхня основна мета – не велика політика, а фізичне виживання», – написав політичний консультант Микола Спиридонов.

«Я не знаю, хто ці люди під Радою. Я не знаю, яких пільг вони хочуть. Я тільки знаю, що моє серце цілком і повністю на боці тих хлопчиків, які відбивають цей безглуздий і нещадний бунт «желудочників» від одного з під'їздів Ради», – написала Олена Яхно.

«Раптом «афганці», які зібралися під Радою, виявили, що серед них половина не має жодних свідоцтв про участь у бойових діях. І взагалі, багато людей, молодших за 40 років, які в принципі не могли брати участь у війні в Афганістані. А ще чудово, коли виліз один – і «афганець», і «чорнобилець», і ось у нього обидва посвідчення є. «Мати-героїня» він також? Якщо купувати посвідчення, то навіщо зупинятися?», – написала журналістка Ольга Лень.

«Хороший двіж під Радою. Завжди актуально депутатам нагадати, що крім віртуального світу, існує світ реальних людей та їхніх інтересів. Особливо прикольно, що це все відбувається на тлі дебатів у Раді про підтримку кіно. Як би депутати не пропустили кіно, де їх будуть розвішувати гронами на київських каштанах», – написав Юрій Романенко.

«Протести шахтарів та афганців під Радою порушують важливе питання, яке належить вирішити правоцентристського уряду – що робити із соціальним популізмом, яким 27 років годували населення? За три десятиліття популісти різних партій роздали населенню пільги, дотації та субсидії, які зжирають левову частину бюджету. Саме на цьому завуальованому підкупі виборців трималася їхня влада», – написав Олександр Равчев.

Нагадаємо, за даними поліції, біля стін парламенту станом на 13:00 зібралися близько тисячі учасників мітингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: