НАБУ отримало доступ до документів фірми у справі Держінвестпроекту

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують вивчати схему розкрадань коштів Держінвестпроекту, отримуючи за доступи до документів.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе розкрадання 259,2 мільйона гривень Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України детективи НАБУ отримали доступ до документів фірми-фігуранта.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що чиновники Держінвестпроекту за попередньою змовою з низкою інших посадових осіб державних підприємств і приватних фірм заволоділи близько 2 млрд грн, виділеними з державного бюджету України та інвестованих Китайською Народною Республікою для реалізації Національних проектів України. Надалі для легалізації зазначених коштів фірми провели низку операцій, наприклад, із придбання в компаній-нерезидентів часток у статутних капіталах, зареєстрованих в Україні підприємств, земельних ділянок, а також надання як позик.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою проведення фінансово-господарської діяльності зазначених вище підприємств, для представлення електронної податкової звітності, невстановленими наразі слідством особами, виходили сертифікати ключів електронного цифрового підпису. Зокрема, згідно з відомостями про рух коштів на банківських рахунках низки підприємств, встановлено, що з розрахункових рахунків здійснювалася оплата на розрахунковий рахунок ТОВ «Центр сертифікації ключів «Україна».

Одночасно з цим, згідно з інформацією ДФС України, зазначені вище підприємства подавали до ДФС електронну податкову звітність, використовуючи електронний цифровий підпис, видавцем якого є «Центр сертифікації ключів «Україна». У зв'язку з цим у Бюро просили надати доступ до документів зазначеної фірми.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до телефону фігуранта в цій справі.

Раніше суд зняв браслет із підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: