Справа Держінвестпроекту: НАБУ отримало доступ до телефону фігуранта

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують шукати можливих підозрюваних у справі розкрадання коштів Держінвестпроекту за часів Віктора Януковича.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе розкрадання 259,2 мільйона гривень Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України в сумі детективи НАБУ отримали доступ до мобільного телефону одного з фігурантів справи.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Досудовим розслідування встановлено, що заволодіння коштами Держінвестпроекту здійснювалося шляхом перерахування грошових коштів на рахунки підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності ТОВ «Торговий дім «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» і подальшого перекладу на рахунки підконтрольних кіпрських офшорних компаній Korsk Enterprises Ltd, Talemba Holdings Limited і Septemero Holdings Limited.

Так, детективи з'ясували, що 6 грудня 2012 року посадовими особами «Боржава Резорт» були перераховані на рахунок компанії-нерезидента Septemero Holdings Limited грошові кошти в сумі $5 мільйонів під виглядом купівлі частки в статутному капіталі ТОВ «Проффіт Консалтинг груп».

Також ними ж у період із 22 квітня 2013 року до 30 січня 2014 року були перераховані на рахунок офшору Talemba Holdings Limited грошові кошти в загальній сумі $14,5 млн під виглядом оплати за придбання часток у статутних капіталах ТОВ «Саломея», ТОВ «Воловецький завод продтоварів», ТОВ «Карпатія Холдинг» і ТОВ «Фортуна Затишок».

Під час допиту директор «Боржава резорт» Сергій Лідов пояснив, що до господарської діяльності товариства він стосунок у 2012-2014 роках мав і був залучений за грошову винагороду на посаду директора ТОВ посадовими особами Держінвестпроекту та ДП «Державна інвестиційна компанія». Після чого періодично підписував документи про діяльність зазначеного товариства, значення яких він не розумів.

Наразі директором ТОВ «Проффіт консалтинг груп» і ТОВ «Фортуна затишок» є Олександр Михайлов. На допиті він пояснив, що на посаду директора двох фірм він був залучений у квітні 2017 року малознайомими особами, жодних статутних документів або печаток вказаних товариств у нього не було. За його словами, він підписував документи, значення яких йому не пояснювали. У зазначений період часу він користувався номером мобільного оператора «Київстар».

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до інформації щодо вказаного телефону. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру директору «Боржава резорт» Сергію Лідову.

Раніше Бюро затримало чотирьох підозрюваних у справі Держінвестпроекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: