Рада відмовилася створювати єдиний реєстр споживачів газу

Читать на русском
Норма про створення бази спочатку була внесена поправкою до другого читання до закону Про національну безпеку депутатом Ради Іваном Вінником (БПП).

Верховна Рада відмовилася створити єдину базу абонентів-споживачів природного газу.

Відповідна правка не знайшла підтримки у народних депутатів у четвер, 21 червня, передає «Слово і Діло».

Наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири рокиЯкщо прогноз Мінекономрозвитку справдиться, то ціни на газ у 2018 році зростуть на 18 відсотків, що призведе до подорожчання світла й тепла. Ми вирішили з'ясувати, наскільки зростання тарифів за комуналку встигатиме за збільшенням мінімальної зарплати.

Норма про створення бази спочатку була внесена поправкою до другого читання до закону Про національну безпеку депутатом Ради Іваном Вінником (БПП). Ця поправка до перехідних положень закону про нацбезпеку передбачала внесення змін до закону Про забезпечення комерційного обліку природного газу.

При цьому планувалося, що в дану базу повинна буде вноситься інформація про кожного споживача природного газу. Повний перелік такої інформації, порядок її перевірки, терміни і порядок її надання мав визначати Кабінет міністрів. При цьому адміністратором єдиної бази споживачів газу законопроект визначав компанію, яка має ліцензію на транспортування природного газу (зараз - «Укртрансгаз»).

Окремою статтею Закону пропонувалося закріпити обов'язок операторів газотранспортних і газорозподільних систем своєчасно подавати і оновлювати інформацію про споживачів газу адміністратору бази.

Як повідомлялося, Рада прийняла закон про національну безпеку.

Раніше суд відновив стару норму споживання газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: