Будемо раді отримувати газ через TANAP – Порошенко

Читать на русском
Україна розраховує в майбутньому на поставки природного газу по Трансанатолійському газопроводу (TANAP).

Україна розраховує в майбутньому на поставки природного газу по Трансанатолійському газопроводу (TANAP).

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що будівництво «Північного потоку-2» буде зупиненоСказано 8 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про це сказав президент Петро Порошенко під час церемонії запуску TANAP в турецькому місті Ескішехір у вівторок, 12 червня, повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Тарифна безвихідь: що станеться з цінами на газ та чого чекати українцямЗростання тарифів, підвищення комунальних платежів, подорожчання товарів та послуг – це лише перша хвиля наслідків від зростання цін на газ. Чого чекати ще – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Україна повністю підтримує цей проект. І сьогодні ми погодилися, що будемо раді диверсифікувати наші джерела енергії та отримувати газ із TANAP через Болгарію і Румунію», - зазначив Петро Порошенко.

За його словами, це ще один доказ, що Україна підтримує економічно життєздатні європейські проекти з диверсифікації поставок енергоресурсів. Порошенко зазначив, що розраховує на підтримку Туреччини і Азербайджану в додаткових поставках енергоресурсів в Україну альтернативними маршрутами.

«Я вірю, що найближчим часом ми знайдемо можливості для залучення природного газу з Азербайджану, Каспійського моря не тільки в Україні, а всього регіону, пов'язаний з українською газотранспортною системою», - підкреслив президент, побажавши успіху нового проекту.

На його думку, TANAP - гарантія енергетичної безпеки Азербайджану і Туреччини.

Нагадаємо, «Нафтогаз» з 1 травня підвищив ціни на газ для промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: