Затримали колишнього офіцера ЗСУ, який втік до бойовиків

Читать на русском
Українські розвідники захопили колишнього офіцера 93-й окремої механізованої бригади Збройних сил України Олексія Бідусенка, який рік тому перейшов на бік бойовиків «ЛНР».

Українські розвідники захопили колишнього офіцера 93-й окремої механізованої бригади Збройних сил України Олексія Бідусенка, який рік тому перейшов на бік бойовиків «ЛНР».

Про це повідомили в 93-й окремій механізованій бригаді Холодний Яр, розвідники якої разом з тактичною групою Моспине зробили тривалу операцію по поверненню офіцерів-перебіжчиків, передає «Слово і Діло».

Деталі спецоперації, в тому числі обставини затримання Бідусенка, не розкриваються.

У 93-й бригаді відзначили, що військовий самовільно перейшов на окуповану територію Донбасу 16 червня 2017 року. Підконтрольні окупантам ЗМІ повідомляли, що офіцер втік із підрозділу, прихопивши «секретні документи».

За словами командира бригади Владислава Клочкова, військовий не мав доступу до секретних матеріалів, він займався підготовкою нагородних листів.

«Сам факт його втечі не викликав особливого подиву. Більш цікавим ми вважали відстежити, що буде далі, коли людина переходить до ворога і пропонує свої послуги в якості офіцера управління нашої бригади», - зазначив Клочков.

За його словами, рівень компетенції Бідусенка розчарував керівництво російських окупаційних сил, тому бойовики його використовували і «викинули, як ганчірку на смітник».

Затриманого Олексія Бідусенка передали правоохоронним органам.

Раніше повідомлялося, що в кафе Маріуполя сталася бійка через меню російською мовою.

Також нагадаємо, підполковника ЗСУ піймали на вимаганні хабара у підлеглого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: