Дезертира з району ООС посадили до в'язниці на три роки

Читать на русском
Дезертира, який двічі самовільно залишив місце несення служби в зоні бойових дій на Донбасі, засудили до трьох років тюремного ув'язнення.

Дезертира, який двічі самовільно залишив місце несення служби в зоні бойових дій на Донбасі, засудили до трьох років тюремного ув'язнення.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону, передає «Слово і Діло».

«Обвинувачений проходив військову службу в підрозділі військової частини, що дислокується в зоні проведення антитерористичної операції (Донецька область Добропільський район). Перебуваючи на посаді номера розрахунку знаряддя самохідно-артилерійській батареї, він з 20.01.2017 по 20.06.2017, зрадивши присязі, самовільно залишив місце служби, порушивши військові статути і чинне законодавство України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 19 червня 2017 року по факту самовільного залишення місця несення служби було відкрито кримінальне провадження.

«Після встановлення його (військовослужбовця) місцезнаходження, 22.06.2017 року, слідчий суддя Дарницького районного суду м. Київ в рамках відкритого кримінального провадження постановив застосувати до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і заборонив цілодобово залишати розташування його військової частини», - відзначають в військовій прокуратурі.

У відомстві додали, що однак, в порушення вищевказаного запобіжного заходу, 10.08.2017 обвинувачений знову самовільно покинув розташування військової частини.

Повідомляється, що 9 травня 2018 року зазначений військовослужбовець був затриманий. А 31 травня 2018 року по результатам проведеного судового засідання, вироком Дарницького районного суду Києва обвинуваченому призначено реальну міра покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

Раніше повідомлялося, що прокуратура розшукує військових-дезертирів з Криму.

Також нагадаємо, з'ясувалася кількість дезертирів, яких розшукує поліція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: