Прокуратура розшукує військових-дезертирів із Криму

Читать на русском
З квітня 2014 року військові прокурори Центрального регіону України направили до суду 56 обвинувальних актів стосовно державної зради.

З квітня 2014 року військові прокурори Центрального регіону України направили до суду 56 обвинувальних актів стосовно державної зради.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Як призовники ухиляються від служби в арміїСлово і Діло з'ясовувало, які в Україні найпопулярніші способи уникнути строкової служби в армії.

«За інформацією військової прокуратури Центрального регіону України, з них у 55 випадках призначено проведення спеціального досудового розслідування відповідно до глави 24-1 Кримінального процесуального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Крім того, 4 266 військових перебувають в розшуку та обвинувачуються у дезертирстві через те, що в 2014 році не прибули з Криму для подальшого проходження військової служби. Чотирьох з них засуджено до різних строків позбавлення волі.

«Як приклад, за державну зраду засуджено колишнього заступника начальника медичної частини Центру медичної реабілітації, санаторного лікування та спецпідготовки особового складу Повітряних та Військово-морських сил ЗСУ «Судак», підполковника медичної служби», – зазначають в прокуратурі.

Засуджений, згідно з повідомленням, перейшов на службу до держави-агресора Прокуратура стверджує, що при цьому він «діяв умисно, повністю усвідомлював суспільно небезпечний характер свого злочину та передбачав, що наслідками його дій буде завдано шкоди суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності української держави».

Раніше Порошенко закликав не відправляти спостерігачів до окупованого Криму.

Нагадаємо, прокуратура Криму попереджає громадян України, що в разі їхної участі в організації проведення російських виборів в анексованому Криму вони будуть відповідати за законом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: